Geen Ferarri motoren meer voor Maserati?

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 17:40

Tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers heeft Ferrari deze week een aantal beslissingen bekendgemaakt, maar geen van allen zijn ze zo ingrijpend als de aankondiging om een einde te breien aan de samenwerking met Maserati. Volgens CEO Louis Camilleri zal Ferrari binnen een jaar of twee stoppen met het leveren van motoren aan het merk.

Hoewel het nieuws officieel nog niet naar buiten is gebracht, staat de aankomende verandering uitgeschreven in een transcript van The Motley Fool. De website wist het hele gesprek in handen te krijgen en plaatste het online.

 

Wanneer een analist van Bank of America een vraag stelt aan Camilleri over de verkoopaantallen van Maserati en hoe de toekomst met Ferrari eruitziet, antwoordt het hoofd van de Italiaanse automaker als volgt:

“Well, as you know, we have a contract. And as you know, Maserati has announced that at the end of that contract they will not renew it. So, eventually, we will no longer supply engines to Maserati, which actually from our perspective is actually a good thing, both from a margin perspective, but also the fact that we can transfer a lot of the labor that’s been focused on the engines to the car side of the business.”

Camilleri vervolgde zijn verhaal door te zeggen dat hij verwacht dat Ferrari vanaf 2021 of 2022 geen motoren meer zal maken voor en leveren aan Maserati. De CEO ging zelfs een stapje verder en beweerde dat Ferrari helemaal geen plannen meer heeft motoren te leveren aan derden. In plaats daarvan wil het de tijd en het geld dat het daarmee bespaart steken in de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Hij kon zelfs een voorbeeld noemen: de nieuwe hybride sportauto, die het merk deze maand nog wil onthullen.

Hoe Maserati de situatie gaat tackelen is nog maar de vraag. De Italiaanse autofabrikant steunt al bijna twee decennia lang op de krachtbronnen van Ferrari en heeft zelf niet de capaciteit eigen motoren te maken. Daarnaast heeft het aangegeven ook weinig te voelen voor volledig elektrische modellen.

Op zoek naar een auto? www.schuldinkautomotive.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.