Hoe was je je auto?

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 23:44

Auto wassen

Er zijn vele mannieren om je auto te wassen. Je hebt snelle maar ook minder snelle mannieren. Hoe meer tijd en moeite je er in steekt hoe beter het is voor je auto. Daarom hebben we 3 manieren om jou auto te wassen! 

Mannier 1 

De minst goede mannier om je auto te wassen is natuurlijk de wasstraat! Hoe goed wasstraten beweren dat ze zijn, goed zijn ze nooit. Dit komt omdat er veel vuil in de borstels van de wasstraat blijven hangen. En wanneer je met vuil over een auto gaat dan laat dit krassen achter. 

Op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel aan de hand. Maar naar mate je dit vaker doet ga je zien dat de lak van je auto steeds doffer wordt, en zie je de auto in de zon of onder goed licht. Dan zie je de kleine krassen (swirls)

Mannier 2

Mannier 2 is je auto wassen in de wasbox. Hier kun je je auto inschuimen, afborstelen en afspuiten. Over het algemeen krast dit al een stuk minder dan de wasstraat. Maar dat is ook afhankelijk van de wasbox. De stap van borstelen kun je ook vervangen doorzelf een emmer met een spons mee te nemen, dit krast ook weer minder. Maar de beste mannier, is de laatste mannier!

Mannier 3

De beste manier om je auto te wassen is met de hand. Natuurlijk bespaar je jezelf tijd door je auto door de wasstraat te halen, echter krijg je op deze manier ook meer krassen op de lak van je auto dan wanneer je hem zelf met de hand wast.

Het is dan ook belangrijk dat je voor het wassen van je auto de juiste producten gebruikt. Hieronder leggen we je uit welke producten je het beste kunnen gebruiken voor een streeploos en glanzend resultaat.

Stap 1 Goed afspuiten.

De eerste stap bij het wassen van je auto is het afspoelen van je autolak. Gebruik hier bij voorkeur een hogedrukspuit voor. Heb je geen hogedruk spuit? Ga dan naar de dichtstbijzijnde spuitbox of gebruik een tuinslang. Schuim als eerst de auto in, vaak heeft een spuitbox deze optie. Begin boven aan en werk naar boven toe, zodat het vuil alvast in kan weken en samen met het schuim naar beneden glijdt Vervolgens Spuit je je auto van boven naar beneden grondig schoon zodat alle loszittend vuil en zand verwijderd is. Hoe beter je deze stap doet, hoe beter het zal zijn voor je lak!

Stap 2 Gebruik een goede Autoshampoo.

Er zijn mensen die hun auto wassen met afwasmiddel of allesreiniger dit is uitermate slecht voor de lak van je auto en raden wij tenzeerste af! Gebruik een goede autoshampoo en doseer volgens de gebruiksaanwijzing. Was je auto nooit in de volle zon maar zoek een plekje in de shaduw zo voorkom je dat de shampoo vroegtijdig opdroogd.

Tip 3 Gebruik de juiste spons/washandschoen.

Gebruik bij voorkeur niet de ouderwetste gele spons van schuim, het nadeel van deze sponzen is namelijk dat ze gemakkelijk vuil en kleine steentjes vast houden waardoor tijdens het wassen krassen kunnen ontstaan. Het is beter om een microvezelspons of washandschoen te gebruiken omdat deze veel zachter zijn en de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn het vuil er niet in blijft hangen.

Tip 4 Gebruik 2 emmers.

Het wassen van je auto doe je met 2 emmers. De eerste emmer vul je met een goed autoshampoo en warm water. De 2e emmer vul je met alleen warm water. bij het wassen doop je de spons of washandschoen in de emmer met de autoshampoo de 2e emmer gebruik je om regelmatig je spons of washandschoen mee uit te spoelen. Op deze manier voorkom je krassen door vuil achter gebleven in je spons of washandschoen. Spoel je spons per 15 seconden met de 2e emmer, om vervolgens weer schampoo uit de 1e emmer aan te brengen.

Tip 5 Werk van boven naar beneden!

De juiste volgorde voor het wassen van je auto: begin met de liggende delen dak, motorkap, kofferbak was daarna de ramen en deuren, voorbumper achterbumper eindig met de onderdorpels en als laatste de wielkassen. Nu de auto goed afspoelen tot je nergens geen shampoo resten meer ziet.

Vergeet tijdens het wassen de dorpels en onderkant van de deuren niet! hier hoopt zich toch best wat vuil op neem ze als laatste even mee.

Tip 6 je auto  drogen.

Is je auto weer helemaal schoon? gebruik een grote microvezel om je auto te drogen, zou je namelijk je auto nat op laten drogen dan zul je merken dat er allemaal kleine witte plekjes op je autolak achter blijven. Dit komt omdat er in kraanwater kalk zit.  Door je auto te drogen voorkom je dit. Nog beter is om voor het drogen je auto nog af te spuiten met "vlekvrij naspoelen" Daarna kun je de auto volledig afdrogen. Gebruik voor je velgen een andere droogdoek en denk er om dat je uiteraard weer van boven naar beneden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.